De BAR (Beschrijving van Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratiemogelijkheden)
Een praktische reisgids voor duurzame terugkeer in werk. Waarom de BAR meer is dan een uitgebreide FML/IZP.
Gaat de BAR over betere communicatie tussen bedrijfsarts, arbeidsdeskundige en verzekeringsarts? Of om meer regie voor werkgever en werknemer? Is het een genormeerd instrument of vraagt het juist om veel toelichting? Ligt de focus op functie en beperkingen? Of op mens en context? Het antwoord op deze vragen is ‘all of the above’. In deze training gaan we samen begrijpen hoe dat kan. Daarvoor nemen we afstand van onze focus op beperkingen voor arbeid, en de aanpak van FML en IZP waarin de expert centraal staat.
Na deze training is het logisch dat in de BAR een beperking steeds wordt toegelicht aan de hand van een voorwaarde voor de re-integratie. Of dat de BAR begint met de visie van werknemer en werkgever, met een focus op wat helpend is. Je gaat misschien wel anders aan de slag met re-integratie en preventie. Vanuit de blauwdruk die de BAR geeft over gezond en veilig functioneren van mensen in werk.
Programma (kort):
BONUS: belastbaarheid vaststellen en generatieve AI. Een argument vóór de BAR.
Over de trainer:
Mensen meer regie geven. Door duidelijke kaders te geven, én meerdere oplossingen. Met focus op de beïnvloedbare context. Om zo buiten de spreekkamer op te lossen wat alleen daar kan worden opgelost. Mark Droogers is bedrijfsarts en docent. Daarnaast adviseert hij organisaties die actief zijn binnen de arbo-branche. Hij richt zich daarbij op een multidiscplianire inzet van taakdelegatie, en het gebruik van data en (generatieve) AI binnen de bedrijfsgeneeskunde. Hij werkt onder andere voor Otherside at Work en IVA-Opleidingen. Daarnaast voert hij second opinions uit. Hij was betrokken bij de expertgroep, aan het begin van de ontwikkeling van de BAR. Mark is van mening dat de BAR een game changer kan zijn voor werknemers en werkgevers. En daarmee ook voor de professionals die werkzaam zijn in het arbo-veld.