De onafhankelijke accreditatie toets commissie (bij)scholing toetst of aangeboden (bij)scholing voldoet aan de kwaliteitseisen en normen van het RSC. De kwaliteitseisen en normen zijn vastgesteld door het bestuur.
Het is van belang dat het duidelijk is voor alle partijen wanneer een (bij)scholings opleiding aan de eisen voldoet om PE-punten uit te geven. Aanleiding hiervoor is:
Het is mogelijk voor partijen (opleiders én aanbieders) om bijscholingen via het RSC in het kennisplatform beschikbaar te stellen direct aan alle geregistreerde casemanagers. Het kennisplatform is een open marktplaats voor opleiders én aanbieders. Het RSC toetst van tevoren in de accreditatie of aan alle eisen is voldaan. Het RSC stelt het aanbod zo divers mogelijk samen. Het kan voorkomen dat bepaalde opleiders en aanbieders dezelfde onderwerpen aanbieden op dit open platform, zodat een casemanager de keuze heeft tussen aanbieder , vorm (online, fysiek, e-learning), tijdstip en trainer.
Beoordeling vindt plaats op basis van inhoudelijke, organisatorische en didactische criteria. Daarvoor ontvangt de commissie minimaal de volgende informatie:
Voor een toelichting op de criteria, download Accreditatie criteria (bij)scholing RSC
Na goedkeuring kunnen alle deelnemers alsnog via evaluatieformulieren ook hun mening geven. Voor meer informatie hierover neem contact op met scholing@register-rsc.nl.
De onafhankelijke accreditatie toets commisie (bij)scholingen bestaat uit 3 vrijwilligers van ervaren professionals en 2 werknemers vanuit het bedrijfsbureau.
Henri Katzwinkel
Al jaren actief in de sociale zekerheid. Is gedreven, ervaren adviseur die directies en management van bedrijven adviseert hoe kosten voor sociale zekerheid te beperken zijn.
Voor werkgevers brengt hij de huidige en toekomstig te verwachten kosten van verzuim, langdurige arbeidsongeschiktheid en re-integratie in beeld. Hij onderzoekt en analyseert hoe de organisatie en het management hier in de praktijk mee omgaan. Daaruit volgt een uitgebreid advies over verbeteringen die mogelijk/nodig/gewenst zijn. Advisering over eigenrisicodrager schap voor ZW/WGA, no-riskpolis, WIA-subsidiëring en sociale premies en verzekeringen kan deel uitmaken van zijn advies.
Als expert in de sociale zekerheid is hij toegevoegd aan de accreditatie toets commissie (bij)scholing per 1 januari 2024.
Meer informatieDeelnemer faculteit CMTD (anoniem)
Al jaren actief in de faculteit CMTD en bezit veel kennis. Gelukkig kunnen we af en toe een beroep op haar doen bij specialistische onderwerpen. Actief in de accreditatie toets commissie sinds 1 januari 2019.
Meer informatieDeelnemer faculteit RSZ (anoniem)
Sinds kort actief in de faculteit RSZ en in bezit veel kennis. Gelukkig kunnen we af en toe een beroep op haar doen bij specialistische onderwerpen. Actief in de accreditatie toets commissie sinds 1 september 2023.
Meer informatieLoes Postma
Sinds kort werkzaam bij het RSC en medeverantwoordelijk als operationeel manager voor de uitvoering van de (bij) scholingen. Ze is eerste aanspreekpunt voor de aanbieders van (bij)scholingen en medeverantwoordelijk voor de inkoop, planning en diversiteit in het aanbod.
Meer informatieMichiel Poppen
Sinds november 2022 werkzaam als Directeur Bedrijfsbureau RSC B.V. en eindverantwoordelijk voor planning, inkoop, kosten-baten van alle (bij)scholingen. Sinds september 2023 is de diversiteit aan opleidingen gegroeid doordat ook over is gegaan op het nieuwe platform. Michiel is mede toetser op de gestelde criteria en schakelt experts in waar nodig.
Meer informatie