Re-integratie: Wie snapt het nog?

 

Re-integratie is een uitdagend proces waarbij werkgevers, werknemers en andere betrokken partijen vaak worstelen met uiteenlopende verplichtingen en interpretaties. Maar wat zegt de wet écht? En hoe kijken rechters naar de re-integratie-inspanningen van zieke medewerkers? Tijdens deze inspirerende fysieke bijscholing duiken we in actuele uitspraken van rechters over re-integratie en ontdekken we de nuances en praktijklessen die hieruit voortkomen. Met een interactieve sessie vol feiten en fabels brengen we verschillende standpunten helder in beeld, in samenwerking met een arbeidsdeskundige van UWV.

Dit gaan we doen

  • Bespreking van relevante en spraakmakende uitspraken van rechters. Wat leren deze zaken ons over re-integratieverplichtingen en -inspanningen?
  • Feit of fabel? Samen met de zaal en een arbeidsdeskundige van UWV nemen we veelvoorkomende misvattingen en complexe vraagstukken onder de loep. Door een mix van praktijkvoorbeelden, discussie en interactie krijg je nieuwe inzichten én concrete handvatten om de re-integratie van zieke medewerkers effectief aan te pakken.

Na deze sessie

  • Begrijp je beter wat rechters verwachten van re-integratie-inspanningen.
  • Kun je onderscheid maken tussen feiten en fabels over re-integratie.
  • Heb je praktische tools om jouw aanpak verder te verbeteren.


Over Michiel Slot

Michiel Slot strijdt tegen onjuiste UWV-besluiten over arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Hij streeft naar een wereld met begrijpelijke, duidelijke en juridisch correcte besluiten die werkelijk recht doen aan een situatie. Hiervoor gebruikt hij zijn uit de hand gelopen hobby, het verzamelen van jurisprudentie.

De inzichten die Michiel al verzamelend, analyserend en procederend opdoet, deelt hij op graag een leerzame en leuke manier met anderen. Bijvoorbeeld op zijn platform arbeidsongeschiktheid, re-integratie en recht (p-arr.nl), maar ook door het geven van trainingen en kennissessies. Zoals deze masterclass! En, zegt Michiel, dat geeft zoveel energie en plezier dat het helemaal niet voelt als werken.

Voor het geval je tijdens de pauze met Michiel over iets anders dan jurisprudentie wilt praten: om een goede balans te houden loopt hij 2 à 3 keer per week hard. Hij wordt ook blij als hij kan koken voor familie en vrienden. Verder gaat bij Michiel geen dag voorbij zonder muziek, want op zijn werkplek staat steevast de radio aan.