LET OP: Deze bijscholing levert wel 10 PE punten op. Voor deze bijscholing kunnen geen gratis dagdelen gebruikt worden. Kosten zijn € 499,- ex. btw op factuur.
1. Waarom?
In de samenwerking tussen bedrijfsarts en arbeidsdeskundige is het bij de gevalsbehandeling van werknemers noodzakelijk op eenduidige wijze te communiceren over de beperkingen en mogelijkheden van de werknemers. Om deze communicatie inhoudelijk goed te kunnen voeren is kennis nodig voor de casemanagers over de Functionele Mogelijkheden Lijst (FML) zoals gebruikt door de verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen van het UWV.
2. Achtergrond
Binnen een arbodienst worden diverse instrumenten, maar grotendeels een FML, gebruikt om de beperkingen van de werknemer op eenduidige wijze in kaart te brengen, zodat de arbeidsdeskundige in het kader van re-integratie aan de slag kan met de arbeidsmogelijkheden van de werknemer. In de praktijk blijkt regelmatig sprake van miscommunicatie tussen bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen m.b.t. het gebruik en de interpretatie de FML. Onderzoek naar deze problematiek heeft duidelijk gemaakt dat er meer kennis over het gebruik van de FML nodig is en ook waar de verschillen zetten met het veel gebruikte inzetbaarheidsprofiel (IZP).
Deze kennis is ook voor de casemanagers van groot belang, zodat je meer inzicht hebt in wat er wel en wat er niet in een FML aangegeven kan worden. Als casemanager ben je immers de spil tussen bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, werknemer en werkgever. Met meer inzicht in de FML kun je als casemanager kritisch kijken naar een ingevulde FML en je communicatie met de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige naar een hoger niveau tillen. Tevens kun je met je diepgaandere kennis van de FML de vertaalslag maken die nodig is in de communicatie naar de werknemer en/of werkgever over de mogelijkheden die er nog zijn. Vanuit de beperkingen wordt de vertaalslag naar de mogelijkheden gemaakt. Ook leer je hoe je een IZP moet lezen en hoe deze te vertalen naar mogelijkheden.
In deze digitale training kun je de nodige kennis opdoen die direct toepasbaar is in de praktijk. Mocht je tijdens en/of na de training nog vragen hebben, dan kun je deze direct stellen. Door de inzet van Artificial Intelligence zal je direct van antwoord worden voorzien.
3. Leerdoelen en Inhoud:
Met deze cursus beogen we te bereiken dat bij de bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en casemanagers de kennis van en het inzicht in de FML op peil wordt gebracht en daarmee ook de kwaliteit van de geproduceerde FML wordt verhoogd. Ook wordt de relatie naar het IZP gelegd en waar de verschillen zitten met de FML. Dit alles met het doel de kwaliteit van verzuimbegeleiding en re-integratie te verhogen.
Om dit doel te bereiken zullen we tijdens deze cursus aandacht besteden aan:
Over Lunamed en de trainer
LunaMed is opgericht door twee deskundigen, elk deskundig in een vakgebied die op het eerste oog onverenigbaar lijken: de verzekeringsgeneeskunde en kunstmatige intelligentie (A.I.). Door deze twee vakgebieden toch met elkaar te integreren, is er een unieke manier van leren ontstaan. Wil je meer weten? Ga naar Lunamed.
De trainer is Izzet Özkan. Sinds 2002 werkzaam binnen de verzekeringsgeneeskunde. Na zijn specialisatie tot verzekeringsarts afgerond te hebben, heeft hij als zelfstandige kennis en ervaring opgedaan in de verschillende aspecten van de sociale zekerheid. Sedert 2010 verzorgt Izzet regelmatig trainingen over verschillende onderwerpen aan bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, casemanagers, re-integratiebegeleiders, verzuimadviseurs. Izeet is ook werkzaam als specialist bezwaar en beroep WIA.
Inschrijfprocedure:
Inschrijven alleen mogelijk op factuurbasis. De start is op maandag 12 mei 2025. Je ontvangt dan een inlogcode én de URL van Lunamed. Je hebt de tijd tot 12 juni 2025 om deze e-learning/bijscholing te doorlopen en af te ronden.
Tijdsbesteding en PE-punten:
Je bent ongeveer 10 uur bezig. Na afronding ontvang je certificaat en worden je 10 PE punten automatisch bijgeschreven.
We hebben plek voor maar 20 deelnemers. Wees er dus snel bij.