Het RSC staat voor kwaliteitsborging bij casemanagement. Als stichting willen de kwaliteitsstandaard voor de casemanagement hoog houden. Aan RSC-registratie zijn strikte voorwaarden verbonden op het gebied van opleiding en permanente educatie, en RSC’ers zijn verplicht zich te houden aan reglementen. Maar het RSC ontwikkelt en onderhoudt ook extra instrumenten. Deze hebben tot doel professioneel en zorgvuldig handelen te ondersteunen en te waarborgen. Op deze pagina kun je deze downloaden.
Professioneel casemanagement en private uitvoering en verzekering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het RSC vindt het daarom van groot belang dat bij inzet van casemanagers binnen dit domein de transparantie en kwaliteit boven iedere twijfel zijn verheven.
Dit nieuwe standpunt heeft tot doel hieraan een praktische bijdrage te leveren. Het vertaalt de omvangrijke en vaak complexe wet- en regelgeving naar zo helder en eenvoudig mogelijke ordeningsprincipes. Zo maakt het duidelijk wat bij casemanagement in het kader van private uitvoering en verzekering wél en juist niet is toegestaan.
Download hier de samenvatting van Casemanagement bij Private Uitvoering en Verzekering:
Download hier het Standpunt Casemanagement bij Private Uitvoering en Verzekering:
Standpunt Casemanagement bij Private Uitvoering en Verzekering
Nederlandse werkgevers staan momenteel voor grote uitdagingen bij de inrichting van hun verzuimbeleid. Aan de ene kant vergroten de krappe arbeidsmarkt en een toenemende kans op ziekte en arbeidsongeschiktheid de noodzaak om een effectieve verzuimoplossing te hebben. Aan de andere kant roepen ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en dienstverlening de vraag op hoe een effectieve en
juridisch houdbare oplossing er tegenwoordig eigenlijk uit ziet.
Dit RSC Standpunt inrichting verzuimbeleid en de bijbehorende Werkwijzer inrichting verzuimbeleid helpen werkgevers op weg die met het (opnieuw) inrichten van verzuimbeleid aan de slag willen. Ze beantwoorden de vraag aan welke kenmerken een effectieve en juridisch houdbare oplossing voldoet én maken duidelijk welke rol de diverse vormen van casemanagement hierbij kunnen spelen. We geven aan welke toegevoegde waarde deze bieden. Maar ook hoe de diverse specialisaties binnen de beroepsgroep zich hierbij tot elkaar en tot andere beroepsgroepen moeten verhouden.
Download hier “Geen rolvermenging, wel rolversterking”. Samenvatting Standpunt Inrichten Verzuimbeleid:
Samenvatting Standpunt Inrichten Verzuimbeleid – Geen rolvermenging, wel rolversterking
Download hier het Standpunt Inrichten Verzuimbeleid:
Standpunt Inrichten Verzuimbeleid
Download hier het Werkwijzer Inrichten Verzuimbeleid:
Werkwijzer Inrichten Verzuimbeleid
Download hier het overzicht van het werkproces Verzuimbeleid:
Overzicht werkproces Verzuimbeleid
Casemanagement in taakdelegatie van de bedrijfsarts stelt bijzondere eisen aan het professioneel handelen van casemanagers. Het RSC heeft daarom een Standpunt, Werkwijzer en Kader Aantonen Bekwaamheid voor Taakdelegatie ontwikkeld. Handelen conform het Standpunt en de Werkwijzer is verplicht voor alle RSC’ers die in taakdelegatie (willen) werken. Gebruik van het Kader Aantonen Bekwaamheid is niet verplicht, maar maakt het casemanagers wel veel gemakkelijker.
Download hier het Standpunt Casemanagement in Taakdelegatie:
Standpunt-Casemanagement-Taakdelegatie
Download hier de werkwijzer Casemanagement in Taakdelegatie:
Werkwijzer-Casemanagement-Taakdelegatie
Download hier het Kader Aantonen Bekwaamheid voor Taakdelegatie:
Kader-Aantonen-Bekwaamheid-Taakdelegatie